O nama Kratka povijest kluba

Statut kluba

Preuzmi statut kluba

Kako je sve počelo

Trkački klub Maraton osnovala je 2004. godine mala grupa krapinskih trkača. Klub je brojao samo 4 člana, a to su bili: Kantolić Miljenko, Vrhovec Branko, Puh Stjepan (koji je aktivan još i danas u svojoj 77 godini kao najstariji hrvatski maratonac) i Peperko Ivan kao tadašnji predsjednik kluba.

Od 2004. do 2011. godine klub je skupio 16 članova, odrađeno je nekoliko utrka u organizaciji kluba, ali zajedničkih treninga i klupskih aktivnosti je bilo sve manje. Postojali su samo individualni treninzi i sudjelovanja na utrkama pod imenom kluba. Nakon 2011. godine klub i dalje postoji, ali aktivnosti je sve manje.

Novi početak kluba

Krajem 2013. godine javlja se ideja pod imenom Krapina - tvornica zabave, čija svrha je bila osmišljanje i organiziranje sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja. U sklopu te ideje krenulo je i organizirano trčanje Krapinom, tri puta tjedno.

U početku nije bilo puno trkača, ali je broj zainteresiranih svakim treningom bio sve veći. U tom trenutku naš entuzijazam prepoznao je Vjeran Skupnjak, također član TK Maraton. On je predložio da zajedno pokušamo aktivirati klub. Održana je sjednica kluba gdje je donesena odluka o novom vodstvu kluba. Cilj je bio da zajedničkim snagama pokušamo aktivirati stare članove, ali i da pokušamo uključiti što više novih članova, pogotovo mladih ljudi.

Rad kluba

Trenutno je primarni cilj reaktivacija kluba i priprema kvalitetnih programa treninga, a nadamo se da ćemo u budučnosti surađivati sa što više udruga jer je naš glavni cilj da se mladima u Krapini ponudi što više sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

Od kad smo preuzeli klub početkom 2013. godine u prva 2 mjeseca učlanila su se 22 nova člana, a trenutno ih imamo 80. Interes je velik, javlja nam se puno ljudi, ali ono što nas zanima više od samog broja članova je broj AKTIVNIH članova. Za sad je to desetak članova koji trče prema programu, a naš glavni cilj je da svi članovi postanu aktivni i da sudjeluju u utrkama.

Osim trčanja također organiziramo planinarske i biciklističke izlete, te jednom tjedno plivanje.

Uspješna reaktivacija kluba

2014. godinu smo, kako i priliči, počeli novogodišnjom trkom, Nova na Savi 2014. Nakon toga uslijedile su utrke: Zagorje trek 2014, Wings For Life World Run, Trekking Zagorje Krapina, Brdska trka Boroša, Osječki vatrogasni cener, Polumaraton Mihanović, Mala ErpenjaTrekk, Karlovački cener, Krapinski brdski paratriatlon, Noćna trail utrka, Volim trčanje 2014, Trekking & Trail Cup Zagorje, Radobojski Maraton, Zagrebački noćni cener. Bilo je još utrka i liga na kojima smo sudjelovali, ali teško ih je sve nabrojati.

U sklopu Tjedna krapinskog sporta i obilježavanja 49. Festivala kajkavskih popevki, organiziratli smo svoju prvu utrku, 1. Krapinski Ringišil. Utrka je održana 13. rujna 2014. godine, s ciljem da popularizira trčanje kod Zagoraca te da privuče što više trkača u Krapinu. S obzirom da je to bila prva utrka koju smo organizirali bili smo više nego zadovoljni odazivom. Na utrci je, usprkos kišnom vremenu, sudjelovalo 80 trkača.

Godinu smo završili organizacijom još jedne utrke. 1. Krapinski Cener je bila vrlo uspješna utrka s mnogo prijavljenih trkača iz svih dijelova zemlje. Utrka je prepoznata od strane trkača koji su bili oduševljeni organizacijom i najavili svoj ponovni dolazak. Na utrci su sudjelovala 252 trkača.

S obzirom da je 2014. godina bila prva godina reaktivacije TK Maraton Krapina, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, a ponajviše smo ponosni na dvije nove utrke u Krapini koje će, nadamo se, učiniti Krapinu prepoznatljivu za trkače u Hrvatskoj i šire.

Članovi kluba

Aktivni članovi

Aktivnim članom kluba smatra se član koji ima zabilježenu bar jednu aktivnost u zadnjih godinu dana.


Antonović Goran

Blažević Irena

Borlinić Matija

Čavužić Zoran

Friščić Ivan

Friščić Jakov

Frljužec Kruno

Gorup Hršak Ana

Grah Krunoslav

Grah Stjepan

Gren Antonia

Gren Davor

Hmelina Miljenko

Hršak Miljenko

Konjić Goran

Kontrec Tamara

Kontrec Tamara

Koren Tomislav

Koren Vladimir

Korolija Klara

Korolija Marko

Korolija Nikola

Korolija Tajana

Kraljević Pavao

Kranjčec Luka

Kranjčec Zoran

Krstić Helena

Krstić Romano

Lupinski Valentin

Malaric Neven

Ovčarić Marčela

Pavlek Stjepan

Peperko Ivan

Porčić Muris

Puh Stjepan

Puljek Marta

Puljek Petar

Radak Ante

Sever Nikolina

Šimunić Dina

Stefan Hofbauer

Štefanić Nikola

Valek Danijel

Vdović Tajana

Vdović Tajana

Veledar Maria

Vidović Jadranka

Vidović Luka

Vidović Tomislav

Vincelj Zoran

Žlepalo Krešimir


Neaktivni članovi

Antonović Iva

Bolfek Domagoj

Cerovečki Elena

Friščić Tomislav

Gretić Goga

Jugec Anđelko

Jurak Josip

Kantolić Miljenko

Klasić Silvija

Klemar Ema

Košutić Marijana

Kraljević Pavao

Krleža Mario

Krog Kristijan

Krsnik Kristijan

Kunštek Goran

Ljuma Skupnjak Lana

Muhar Vedran

Novak Juraj

Ortner Zvonko

Pašić Edina

Pavlek Stjepan

Petrović Danijela

Petrović Robert

Rukav Davor

Sinković Filip

Skupnjak Vjeran

Vrhovec Branko

Zubić Zdenko