Otvorene prijave za utrku Extreme breg race u Krapini Romano Krstić, 01.06.2020. 12:14

Vjetrovi su njihali grane, raznosili mrtvo, otpalo lišće, a vode su divlje tekle našim krajem i prije tisuću i tisuću godina. Prije nekih 130.000 ljeta ugasao je i posljednji žar života naših predaka. Ugasla je posljednja svjetlost tinjajuća u noći, a krajem je zavladala duga, mirna i tamna noć. Našim brdima vladao je tada Krapinski pračovjek. Nomad koji je u neprestanom pokretu tražio hranu i sklonište, koji je od kamenčića i drva koja je pronalazio u nizini, izrađivao oruđe kojim je lovio po brežuljcima i brdima koja okružuju naš grad.  

Lovio je špiljskog medvjeda, nosoroga, pragovedo i druge živine koje su u to doba obitavale na krapinskom području. Hranio se mesom, a od kože i krzna nesretnih životinja pravio je prekrivala i odjeću za tijelo. Krapinski je neandertalac zavladao udolinom, ali bio je i vladar naših živopisnih brijegova.  

Arheolozi su u Krapini uz ostatke koji ostaju nakon što smrt i protok vremena učine svoje, uz kosti i razna oruđa pronašli i nekoliko orlovih kandži koje su krasili urezi i ispolirani dijelovi, a tragovi na kandžama svjedoče da su kandže bile nanizane u ogrlicu ili su na neki drugi način tvorile nakit kojim su se naši preci kitili.  

Pred vas drage trkačice i trkači stavljamo izazov, novu utrku u organizaciji krapinskog trkačkog kluba: EXTREME "BREG" RACE!!! Zavladajte krapinskim "bregima" u ovoj ekstremno ludoj vertikalnoj utrci i okitite se ogrlicom od orlovih kandži, postanite vladarica i vladar "brega", kralj i kraljica novoga doba. 
Mali grad u srcu Zagorja, okružen bregima nudi jedan sasvim novi izazov svima koji su dovoljno hrabri da ih pokušaju savladati.
One najbolje okrunit ćemo kao kralja i kraljicu brega.


START
 se nalazi kod nogometnih i teniskih terena ŠRC Podgora, Podgora Krapinska 2B. Lokaciju pogledajte na karti klikom OVDJE.

CILJ je kod planinarskog doma Strahinjčica koji je od starta udaljen 3,4km, a do njega morate savladati uspon od 450 metara.

GPX utrke možete preuzeti klikom OVDJE.

Datum: 04.07.2020.

Dužina: 3,4 km
Početna NV: 195 m
Završna NV: 645 m
Uspon: 450 m

Startnina: 100kn

Limit: 100 trkača


VIDIMO SE U KRAPINI!!