Završen 6. Krapinski Ringišpil Romano Krstić, 20.09.2019. 14:03

VESELO NA 6. KRAPINSKOM RINGIŠPILU

14. rujna po 6. put je u Krapini održana utrka Krapinski ringišpil.

U Tjednu kajkavske kulture, a u sklopu dana sporta moglo se izabrati natjecanje na čak sedam različitih dionica.

Djeca su se natjecala na dionicama od 100, 300 i 500 metara ovisno o uzrastu, a odrasli su mogli odabrati između dionica na 2,5 km (1. krug), 5 km (2 kruga), 10 km (4 kruga) i 20 km (8 krugova).

Prva dionica startala je u ŠRC Podgora u 9.00 sati i to ona najduža na 20 km. Ostale dionice startale su u određenom vremenskom razmaku nakon dionice na 20 km.

Prije samog označavanja starta okupljene natjecateljice i natjecatelje pozdravio je u ime Gradonačelnika i Grada Krapine dogradonačelnik Branko Varjačić.

Već u jutarnjim satima osjetila se lagana sparina i težak zrak uz ponešto vjetra na stazi što je na srednje zahtjevnoj stazi Krapinskog ringišpila predstavljalo dodatnu otežavajuću okolnost za sudionike. No, unatoč tome ipak skoro pa ugodni vremenski uvjeti za trčanje.

Na dionici od 2,5 km u ženskoj konkurenciji pobijedila je Tena Sakar Vukić iz Ak Sljeme, a u muškoj konkurenciji pobjeda za Dinka Solića iz Ak Varaždin.

Na dionici od 5 km pobijedili su Petra Jakopović i Nikola Štefanić oboje iz Tk Maraton Krapina.

Na 10 km slavili su Lana Ljuma Skupnjak iz Tk Maraton Krapina i Luka Radetić predstavnik Ak Varaždin.

Na 20 km pobjede su ostvarili Natalija Mašera (ind) i Ivan Čorba iz Tk Marathon95.

Posebno treba istaknuti i pohvaliti interes djece i njihovih roditelja koji ih potiču na fizičku aktivnost i bavljenje sportom od najranije dobi ("u zdravom tijelu, zdrav duh"). Tk Maraton Krapina svim mladim sudionicima osigurao je finišerske medalje jer za nas ste svi vi pobjednici te u tom duhu nismo željeli nikoga posebno isticati. Bravo za sve vas!

Nadalje, želimo zahvaliti svim natjecateljicama i natjecateljima na sudjelovanju na 6. Krapinskom ringišpilu te svim dionicima. Zahvaljujemo Crvenom križu i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja grada Krapine na osiguravanju utrke te hostelu i caffe baru Barrock, Muzeju krapinskih neandertalaca i Teniskom klubu Zagorec što su i ovaj put bili uz nas. Posebno zahvaljujemo i osobno Miljenku Merkašu na donaciji Krapinskom ringišpilu.

Vidimo se dogodine na 7. Krapinskom ringišpilu.