468 u 365 Ivan Friščić, 28.12.2017. 13:24

Godinu smo zaključili 1. Adventskom ligom Krapina 2017. Zadnje kolo održano je 21. 12. no to nije bio kraj sezone što se tiče aktivnosti naših članova. 23. 12. uslijedila je grupna trkačka aktivnost spajanja najvećih zagorskih gradova Zaboka i Krapine u kojoj je pretrčano 22 300 metara, a istog dana u Zaprešiću je svoj nastup zabilježio i Kruno Frljužec na XC duathlon ligi Zajarki. U 5. kolu Zajarki lige Kruno je zauzeo 2. mjesto u poretku te tako i u ukupnom poretku lige zasjeo na 2. mjesto. U Zaprešiću su nastupili na 5. kolu kross lige u sklopu istog natjecanja i Vjeran Skupnjak na stazi od 9 kilometara, dok su na stazi od 6 kilometara nastupili Juraj Skupnjak i Luka Kranjčec. 27. 12. na ligi Lisica u Repovcu nastup su zabilježili Nikola Korolija, Miljenko Hmelina, Luka Kranjčec te Marko i Klara Korolija.
2017. godina je rekordna godina po broju prijavljenih trkačkih aktivnosti naših članova. Prijavljeno je ukupno 468 aktivnosti. Naši članovi su nastupali na domaćim i inozemnim trkačkim stazama.
Od domaćih natjecanja nastupali su na: Zimskom polumaratonu u Varaždinu, Velikoj nagradi Andraševca, Holjevci, Zagrebačkom proljetnom polumaratonu, Polumaratonu Laguna Poreč, na 25. Turopoljskoj trci, na Večernjakovoj humanitarno – rekreativnoj utrci „Zdravo proljeće“, Osječkom Ferivi polumaratonu, Maksimirskom minus zwei ceneru, Savskom Hendrix polumaratonu, na humanitarnoj utrci Potrči malo, pomogni puno u Pregradi, Zadar night runu, Zadar outdoor festivalu, na 1. Polumaratonu Zrinskih u Čakovcu, Allianz Zagorje treku, na humanitarnoj utrci Wings for life World runu u Zadru, na Jaskanskom polumaratonu, Noćnoj utrci u Samoboru, Plitvičkom maratonu, Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet, Karlovačkom ceneru, a ove godine smo u Karlovcu imali i predstavnika na elitnoj utrci, zatim na Kros utrci Volim trčanje, 2. Bistranki, Medvedrunu u Zagrebu, na 3. Utrci za mač grofa Draškovića, Zagorskom triatlonu, Sljemenskom maratonu, na 1. Polumaratonu Gornja Gračenica, Badl trailu, Forrest runu u Ravnoj Gori, na Summer runu u Bibinju, Divljem triatlonu u Prelogu, Modrožanskoj utrci, Grawe noćnom maratonu, na utrci Run of Heart, Istrian wine runu, Krapinskom ringišpilu, na Unicefovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza u Zagrebu, trailu Skok u jesen u Bedekovčini, na Varaždinskom polumaratonu, na utrci Be Active u Zagrebu, Pulskoj Xici, Polumaratonu Mihanović, na utrci Zajedno smo brži, na utrci Lastinim putevima, Rock n Runu, Zagrebačkom maratonu, Radobojskoj uspinjači, na štafetnom triatlonu u Poreču, Polumaratonu hotela Sport, na 6. Memorijalnoj utrci za 17 poginulih branitelja, Zagrebačkom noćnom ceneru, Polumaratonu Ivan Starek, na Papuk trailu, na Krapinskom ceneru, na Adria Advent marathonu u Crikvenici i Zagreb Advent runu.
Od inozemnih natjecanja naši članovi su nastupili na: 10. Gensan Giulietta & Romeo Half Marathonu u Veroni, Wings for life World run u Oltenu u Švicarskoj, na 37. Marathonu Treh Srceh u Sloveniji, na Noćnom teku u Mariboru, na Stadtlaufu u Minhenu, na Utrci Brane Veršića u Bihaću i na 22. Ljubljanskom Maratonu.
Zabilježeni su i nastupi naših članova na sljedećim ligaškim natjecanjima: na Zimskoj ligi Cener u Krapini, na krapinskoj Proljetnoj ligi, Adventskoj ligi u Krapini, na Zimskoj brdskoj ligi Ivančica, na ligi Lisica u Repovcu, na ligi Zajarki i na Zagreb 5x5 ligi.
Klub je organizirao i 4. godinu za redom utrke Krapinski ringišpil i Krapinski cener, a organizirao je i Zimsku, Proljetnu i Adventsku ligu.
Od ovogodišnjih 468 aktivnosti najviše nastupa zabilježio je Miljenko Hršak (44), a za njim slijede: Vdović Tajana (39), Friščić Ivan (34), Nikola Štefanić (34), Ana Gorup Hršak (32), Nikola Korolija (32), Kranjčec Luka (25), Miljenko Hmelina (23), Romano Krstić (22), Porčić Muris (19), Marta Puljek (19), Tamara Kontrec (17), Kruno Frljužec (15), Goran Antonović (14), Goran Konjić (13), Ovčarić Marčela (11), Vidović Tomislav (8), Krešimir Žlepalo (8), Blažević Irena (6), Stjepan Pavlek (6), Kranjčec Zoran (5), Helena Krstić (5), Puljek Petar (5), Krunoslav Grah (4), Valentin Lupinski (4), Matija Borlinić (3), Vladimir Koren (2), Klara Korolija (2), Marko Korolija (2)...