PROGLAŠENI NAJBOLJI U SPORTU GRADA KRAPINE 2017. Ivan Friščić, 22.11.2017. 19:18

Komisija za izbor najboljih sportašica, sportaša i najboljih sportskih klubova grada Krapine odabrala je laureate u 2017. godini.

Nakon osvojenih nagrada za najsportašicu i najsportaša grada Krapine u seniorskoj konkurenciji 2016. godine i ove godine najbolja sportašica i najbolji sportaš grada Krapine u seniorskoj konkurenciji dolaze iz Trkačkog kluba Maraton Krapina.

Najsportašicom grada Krapine proglašena je Tajana Vdović dok je najboljim sportašem proglašen Nikola Štefanić.

Što za njih znači ovo sportsko priznanje?

Tajana Vdović: Uvijek sam se divila ženama koje se bave sportom, u prvom redu ženama koje trče. Moji trkački počeci bili su u školi trčanja u Krapini gdje sam postala dio ekipe i gdje sam pronašla istomišljenice s kojima sam nastavila trenirati i nastupati na utrkama diljem Lijepe naše. To su Ana Gorup Hršak, Marta Puljek, Tamara Kontrec i Marčela Ovčarić. Dodijeljeno priznanje svakako ću nastojati opravdati daljnjim bavljenjem trčanjem i nastupanjem na utrkama. Željela bih da ovo priznanje bude poruka ženama da svatko može potrčati, baviti se sportom i rekreacijom u svrhu poboljšanja i održavanja vlastitog zdravstvenog stanja. Na kraju bih svakako željela spomenuti i pohvaliti trud i rad svih članova kluba, a posebno i našeg najmlađeg člana Luku Kranjčeca koji ima tek 7 godina, a natječe se uz bok seniorskoj konkurenciji i to postižući vrhunske rezultate. Zahvaljujem na podršci Tajani Koroliji i Heleni Krstić.

Nikola Štefanić: Iznimna mi je čast kaj sam proglašen sportašem grada. Hvala svima koji su prepoznali moj rad i trud i hvala mojoj obitelji, djevojci i prijateljima koji su mi čitavu godinu pružali podršku. Ovo mi je ogroman motiv za daljnji rad i nove kilometre.

Najboljim sportskim klubom grada Krapine u iznimno jakoj konkurenciji za 2017. godinu proglašen je Trkački klub Maraton Krapina. Ova nagrada poticaj je svima nama da nastavimo s postizanjem izvrsnih rezultata, nastupanjem na utrkama diljem Hrvatske i van njenih granica promovirajući zdrav sportski duh i grad Krapinu.

Čestitamo svim laureatima za 2017. godinu na priznanjima koja će im biti dodijeljena 7. prosinca 2017. godine.

Tekst napisao: Miljenko Hršak